De linker- en middenrijstrook in de richting van de kust bleven enkele uren afgezet.
Wouter Spillebeen De linker- en middenrijstrook in de richting van de kust bleven enkele uren afgezet.

Motard nog steeds in levensgevaar na zwaar ongeval op E40

De motard die vrijdag levensgevaarlijk gewond raakte bij een aanrijding op de E40 ter hoogte van Zwijnaarde, verkeert nog steeds in levensgevaar. Zijn toestand is intussen wel stabiel.

Rond 17.30 uur begon de bestuurster van een wagen volgens getuigen te slingeren op de middelste rijstrook van de E40 in de richting van de kust. Ze week uit naar links en raakte een motorrijder, die door de klap tegen en over de middenberm gekatapulteerd werd. Aan de andere kant van de middenberm werd de motard nog eens aangereden door een schoolbus die in de richting van Brussel reed.

De 50-jarige motard uit Deinze werd met acuut levensgevaar naar het UZ in Gent gebracht. Sinds zaterdag is zijn toestand stabiel, maar hij verkeert nog steeds in levensgevaar. Hij wordt verzorgd op de afdeling intensieve zorgen.

De kinderen op de schoolbus, die terugkeerden van een uitstap naar Plopsaland, werden op school opgevangen. De bestuurster die het ongeval veroorzaakte, was volgens het parket Oost-Vlaanderen mogelijk afgeleid of onoplettend. Ze is haar rijbewijs voorlopig kwijt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer