Illustratiefoto - De man slaagde niet voor zijn rijexamen en reed zonder begeleider naar de politie.
Photonews Illustratiefoto - De man slaagde niet voor zijn rijexamen en reed zonder begeleider naar de politie.

Niet geslaagd voor rijexamen, maar wel zelf naar politie gereden: Gentenaar mag het uitleggen in politierechtbank

Niet slagen voor een praktisch rijexamen is nooit leuk, maar voor H.A.D. uit Gent is het avontuur ook nog eens geëindigd in de politierechtbank. Hij was zo boos dat hij niet geslaagd was, dat hij aan het examencentrum in Brakel in zijn auto sprong en naar de politie reed. Alleen mocht hij dat niet doen zonder begeleider en dus volgde een dagvaarding. 

De man wilde aan de politie uitleggen dat hij ten onrechte niet geslaagd was voor het examen en beschuldigde de vrouwelijke examinator daarvan. De agenten in het politiekantoor merkten op dat hij zonder begeleider op stap was terwijl hij daar niet het juiste voorlopig rijbewijs voor had en nam een verklaring af. De politierechter legt hem nu een boete van vierhonderd euro op. De man is ondertussen wel geslaagd voor zijn rijexamen. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rene Dannau

    wat een zelf ingenomen examinator rijden leer je maar door te rijden en niet door een cinema van een uurtje sollen een zogezegd testje te passeren dit geeft helemaal geen beeld van het rijvaardig zijn of niet. als lang genoeg op iemands zenuwen werkt dan zal deze beginnen knoeien.

Lees meer