Illustratiebeeld. In Brakel, Horebeke, Maarkedal en Zwalm moet je vanaf dinsdag 28 juli een mondmasker op zak hebben.
ShutterStock Illustratiebeeld. In Brakel, Horebeke, Maarkedal en Zwalm moet je vanaf dinsdag 28 juli een mondmasker op zak hebben.

Strengere mondmaskerplicht in Brakel, Maarkedal, Zwalm en Horebeke: altijd op zak hebben en dragen als het te druk is

Het is vanaf dinsdag 28 juli verplicht om in Brakel, Maarkedal, Zwalm en Horebeke een mondmasker op zak te hebben. Dat is beslist tijdens een vergadering van de intergemeentelijke veiligheidscel. De verplichting komt er naast de federale regels rond het dragen van een mondmasker, die dus ook blijven gelden.

Brakel, Maarkedal, Zwalm en Horebeke hadden zich nog niet uitgesproken over een verstrenging van de mondmaskerplicht. Nu komt die er wel, al is ze niet zo strikt als in buurgemeenten Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem. Daar is het verplicht een mondmasker te dragen op het openbaar domein, in de politiezone Brakel hoef je enkel een mondmasker op zak te hebben. Je moet het wel dragen als de afstandsregels niet gerespecteerd kunnen worden. Het dragen van een mondmasker is ook verplicht tijdens een bezoek aan het recyclagepark. De burgemeesters van de vier gemeenten laten ook weten dat ze liever een eenduidige aanpak op provinciaal niveau zouden zien, maar dat ze in afwachting toch al deze beslissing hebben genomen.

Lees meer