2 Lutgarde Maes
Federale Politie Lutgarde Maes

Tuinman van vermoorde Lutgarde Maes (67) aangehouden

46-jarige verdachte al drie weken in de cel op verdenking van moord

Er is een doorbraak in het onderzoek naar de moord op Lutgarde Maes. De 67-jarige vrouw werd twee maanden geleden dood aangetroffen in haar woning aan de Elverenberg in Sint-Maria-Oudenhove. Het gerecht heeft drie weken geleden de Gambiaanse tuinman opgepakt, die een tijd bij de vrouw heeft gewerkt en ingewoond. Dat bevestigt het parket.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vermoorde Lutgarde Maes lag verstopt onder een stapel hout naast het tuinhuis achter haar woning, toen agenten met een speurhond haar op vrijdag 13 september aantroffen in de tuin achter haar villa op de grens van Brakel met Zottegem.

De vrouw was toen al een week vermist. Buren vertelden dat ze sinds de verdwijning van de vrouw ook de tuinman niet meer hadden gezien, die een tijd verbleef in het tuinhuis van de vrouw. Weken voordien was er ook al een incident gemeld, waarbij de politie ter plaatse was gekomen. Er was toen sprake van een ruzie tussen Lutgarde Maes en haar tuinman.

Persmagistraat An Schoonjans bevestigt nu dat er al drie weken een verdachte in de cel zit. Het gaat om de 46-jarige Gambiaan die een tijd bij het slachtoffer heeft gewerkt en ingewoond.

Schoonjans: “Op 16 oktober kon door de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen een verdachte worden opgepakt. Het betreft een 46-jarige man met de Gambiaanse nationaliteit, die een tijdje zou verbleven hebben in het tuinhuis van het slachtoffer. De verdachte werd op 17 oktober voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Hij zit sindsdien in voorhechtenis.” 

De veertiger werd in ons land opgepakt en is aangehouden op verdenking van moord. Het is niet bekend of hij bekentenissen heeft afgelegd.

2 Brakel moord op Lutgarde Maes
Ronny De Coster Brakel moord op Lutgarde Maes

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Schepens

    Gambia, is dit niet het sexparadijs voor vrouwen? Is toch gekend om zijn sextoerisme? Voor de vrouwen dan welteverstaan. Misschien van daar meegebracht?

  • Chris Hom

    Haar "naastenliefde" heeft haar t leven gekost. De miserie en getraumatiseerde mensen van de ganse wereld strijkt hier neer met alle gevolgen van dien.

Lees meer