Al 17 jaar is er sprake van de aanleg van fietspaden aan beide kanten van de Ronsesestraat.
Ronny De Coster Al 17 jaar is er sprake van de aanleg van fietspaden aan beide kanten van de Ronsesestraat.

Volgend jaar eindelijk fietspaden langs de Ronsesestraat?

Er lijkt uiteindelijk schot te komen in het al jaren aanslepende dossier voor de aanleg van fietspaden langs de Ronsesestraat (N48) in Opbrakel. Mogelijk starten de werkzaamheden volgend jaar. Dat leidt Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen (CD&V) af uit een antwoord op een parlementaire vraag die ze stelde aan Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA).

Zeventien jaar al is er sprake van de aanleg van fietspaden langs de Ronsesestraat (N48) tussen het Rondplein in Nederbrakel en de grens met Vloesberg. Om tal van redenen laat de uitvoering op zich wachten. Onder meer de meer dan tweehonderd onteigeningen die nodig waren en de discussies daarover hebben het project jaren tegengehouden.

Hoe het intussen staat met het dossier, wou Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen (CD&V) te weten komen met een parlementaire vraag aan  Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Volgend jaar starten

Blijkt dat er nog meer obstakels de aanleg van de fietspaden hebben belet, maar ook, dat er schot in de zaak komt. “Omdat volgens nieuwe wetgeving een sloopopvolgingsplan en archeologienota nodig zijn vòòr een omgevingsvergunning kan aangevraagd worden, kon de eerder aangekondigde timing niet aangehouden worden. Maar in de eerste helft van dit jaar zou het aanbestedingsdossier afgewerkt moeten zijn. En als alles volgens plan verloopt, kan volgend jaar de uitvoering starten”, leert Franssen uit het antwoord dat ze van Weyts kreeg.

Met de aanleg van fietspaden aan beide kanten van de Ronsesestraat is een bedrag van maar liefst 3 miljoen euro gemoeid. Ongeveer de helft van dat bedrag gaat naar de onteigeningen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer