Onder meer in de Driehoekstraat zijn er al octopussen geplaatst.
Ronny De Coster Onder meer in de Driehoekstraat zijn er al octopussen geplaatst.

Zie je deze octopus? Let dan even op je snelheidsmeter

Het gemeentebestuur laat aan alle Brakelse scholen kleurrijke, opvallende signalisatiepalen plaatsen. “De octopussen moeten weggebruikers duidelijk maken dat ze een school naderen en snelheid moeten minderen”, zegt onderwijsschepen Marc De Pessemier (Open Vld).

Onder meer in de Driehoekstraat nabij de Vrije Basisschool Sint-Augustinus in Nederbakel is de signalisatie al aangebracht. De gemeente heeft daar ook de zone-30 uitgebreid: die begint nu al aan het Lindeplein.

Verkeersafwikkeling optimaliseren

“We hebben 21 octopussen aangekocht. Alle schoolomgevingen moeten beter opvallen en veiliger worden. We zijn samen met de scholen ook bezig met de opmaak van een circulatiepan dat de verkeersafwikkeling in de schoolomgeving moet optimaliseren ”, zegt de onderwijsschepen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer