AFP

19-jarige kritiek nadat hij bewusteloos in zwembad gevonden wordt, mogelijk na gebruik van lachgas

Een negentienjarige jongeman is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij bewusteloos in een zwembad van een privéwellness in Antwerpen werd aangetroffen maandagavond. In de buurt van het zwembad lagen verschillende gebruikte capsules lachgas, mogelijk raakte hij bedwelmd door het gas en belandde hij zo in het zwembad.

Drie mannen boekten gisterenavond een privéwellness aan de Beatrijslaan op het Antwerpse Linkeroever. Eén van hen, een negentienjarige jongen, raakte aan het eind van de avond zoek, terwijl de andere twee zich al aan het omkleden waren. Samen met de zaakvoerder gingen ze op zoek en vonden ze de jongeman op de bodem van een zwembad in het wellnesscomplex.

Lachgas

De politie arriveerde eerst en begon met de reanimatie in afwachting van de hulpdiensten, de negentienjarige werd met levensgevaar naar het universitair ziekenhuis gebracht. Het gerechtelijk lab kwam ter plaatse om de omstandigheden te onderzoek, momenteel lijkt het om een ongeval te gaan. Of het gebruik van lachgas aan de oorzaak lag, maakt deel uit van het onderzoek, dat laat het parket van Antwerpen weten.

Het oneigenlijk verkopen, gebruiken en bezitten van lachgas op de openbare weg is sinds enkele weken verboden in Antwerpen. Het blijft wel legaal te verkrijgen in België. Lachgas is al jaren erg populair bij jongeren, het veroorzaakt een korte roes maar er zijn wel degelijk gevaren voor de gezondheid aan verbonden.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • André Van Laethem

    Alex rij jij met lachgas in je banden ? De gasten zijn verwittigd. Als ze het nu nog niet snappen gaan er nog veel hun kaars laten.

  • wilfried parthoens

    beste Alex Wellens deze in de fietswinkel zijn gevuld met lucht en geen lachgas

Lees meer