PZ Antwerpen

28-jarige bestuurder gepakt met vals rijbewijs en cannabis

Tijdens hun patrouille in de afdeling West, werd de aandacht van het verkeersondersteuningsteam van de lokale politie getrokken door een voorbij rijdende wagen. Het voertuig werd in de databanken nagekeken en de bestuurder zou met een voorlopig rijbewijs rijden maar er was geen ‘L’ zichtbaar aan de achterruit. Aan de Scheldestraat werd de auto uit het verkeer gehaald.

Bij controle van de bestuurder bleek dat hij niet de eigenaar was. De agenten vroegen het rijbewijs van de huidige bestuurder op. Bij het bovenhalen daarvan zag de politie dat er nog een tweede rijbewijs in de kaarthouder zat, een voorlopig rijbewijs model 36 maanden. Bij verder nazicht van de documenten bleek dat de bestuurder een nagemaakt vast rijbewijs had afgegeven in de plaats van zijn lopende voorlopig rijbewijs.

Wellicht wilde hij aan een straf ontkomen omdat de bestuurder met een model 36 maanden altijd met een begeleider moet rondrijden en geen passagiers mag meenemen die niet voldoen als begeleider. Daarbovenop konden de agenten een sterke cannabisgeur vaststellen. De gecontroleerde bestuurder gaf het gebruik meteen toe waardoor een positief resultaat van de speekseltest te verwachten viel. Het voorlopig rijbewijs van de 28-jarige werd voor vijftien dagen ingetrokken.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Willy Van Craen

    Beste remedie, ook voor anderen daders zelfde feiten, is auto direct verkopen via internet en geld voor gehandicapten zorg.

  • Jan Van Looveren

    Auto in beslag nemen en verbeurd verklaren want dat komt toch niet meer goed.

Lees meer