3 Jochem Peeters van Full Circle in het Centraal Station, waar hij een uitverkocht oudejaarsavondfeest organiseert.
Benoit De Freine Jochem Peeters van Full Circle in het Centraal Station, waar hij een uitverkocht oudejaarsavondfeest organiseert.

Exclusief voor abonnees

Antwerps nachtleven jaar lang onder vuur: “Tijd aangebroken dat stad onze sector serieus neemt”

In december blikken we in 19 verhalen terug op 2019 in regio Antwerpen. Na eerdere sluitingen van feestlocaties zoals Petrol, Contrair, Meatpack, Bagger, Bar Helder en Klub Goud bleek 2019 een waar dieptepunt voor het Antwerpse nachtleven. Een instituut als Café d’Anvers gaf er na dertig jaar de brui aan en ook Club Vaag, Roxy, Lima en De Shop kwamen in de problemen met vergunningen. Jochem Peeters van Full Circle en de rest van de sector trokken in het najaar aan de alarmbel: “Antwerpen heeft nood aan een ruimer en creatiever nachtleven.”

De Antwerpse nachtcultuur kreeg in 2019 nog hardere mokerslagen te verduren dan de jaren voordien. Geluidsoverlast, drugsproblematiek, milieu-overtredingen en problemen met vergunningen hadden nooit eerder zo’n grote impact op clubs, late café-avonden, festivals en nachtelijke evenementen. De organisatie van het stadsfestival Full Circle, dat zich begin november afspeelde op twaalf verschillende locaties, trok aan de alarmbel en zette een debat op poten met de grootste spelers uit de sector en met Koen Kennis (N-VA), schepen voor Middenstand.

Actie

“Dat debat verliep zeer goed, de schepen hield duidelijk rekening met onze bezorgdheden en alle partijen hadden na dat open gesprek de indruk dat onze sector voor het eerst serieus genomen werd door het stadsbestuur”, herbeleeft Jochem Peeters van Full Circle. “Intussen is er achter de schermen een nieuw gesprek geweest met Kennis waarin we meer concreet de problemen konden aankaarten. De schepen heeft alles genoteerd en belooft nu om actie te ondernemen.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Delcroix

    Mischien job voor Van Campenhout.... Als ervaringsdeskundige is hij erg geschikt om schepen van het uitgangsleven te worden.

Lees meer