Het portier van de wagen werd aan flarden gereden toen het slachtoffer aangereden werd in september.
Marc De Roeck Het portier van de wagen werd aan flarden gereden toen het slachtoffer aangereden werd in september.

Bestuurder (24) die man aanreed op Mechelsebrug doorverwezen naar correctionele

De 24-jarige man die in september 2019 een man aanreed op de Mechelsebrug in Berchem, is door de raadkamer verwezen naar de correctionele rechtbank. Twee bestuurder kregen het in september aan de stok in het verkeer. Toen één van hen uitstapte om verhaal te halen, werd hij omvergereden. De dader kwam zich dezelfde avond vrijwillig melden bij de politie.

Even terug naar vrijdag 13 september. Een 24-jarige bestuurder kreeg ruzie met een andere chauffeur over een manoeuvre in het verkeer. Aanvankelijk bleef het bij wat bekvechten, maar even later kwamen de twee heethoofden elkaar opnieuw tegen op de Grote Steenweg in Berchem. Daar leidde het tot een hoogoplopende ruzie.

Opzettelijke slagen en verwondingen

“Ooggetuigen verklaarden dat de beklaagde enkele racistische opmerkingen riep naar de andere bestuurder en zijn vrouw”, klinkt het bij het parket van Antwerpen. “Toen de man hierop reageerde door uit zijn voertuig te stappen, werd hij aangereden door de beklaagde. De 24-jarige verdachte is momenteel vrij onder voorwaarden. De feiten zijn gekwalificeerd als opzettelijke slagen en verwondingen.”

Het slachtoffer raakte kritiek gewond nadat hij werd aangereden, het geopende portier van zijn wagen werd aan flarden gereden. Dezelfde avond van de feiten kwam de verdachte zichzelf aangeven bij de lokale politiezone HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint Aartselaar). Dinsdag werd hij door de Antwerpse raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank.

Lees meer