PZ Antwerpen

Bestuurder vlamt met meer dan 100 km/u in bebouwde kom en speelt rijbewijs kwijt

De verkeerspolitie controleerde heel het weekend op verschillende plaatsen in Antwerpen op snelheid en andere overtredingen. Op zaterdag reden 66 bestuurders met een te hoge snelheid voorbij de flitscamera. Eén snelheidsduivel speelde zijn rijbewijs kwijt omdat hij aan meer dan honderd kilometer per uur door de bebouwde kom vlamde in de Steenovenstraat. Beter nieuws was er op de Ter Heydelaan, daar hielden de meer dan 260 bestuurders die passeerden zich allemaal aan de toegelaten snelheid. Op de August Van de Wielelei passeerden 457 bestuurders, slechts één reed te snel.

Op zondag lieten 104 bestuurders zich vangen. Vooral op de Blancefloerlaan op Linkeroever, waar maar liefst 44 van de 336 voorbijrijdende wagens te snel reden. Op de Gerard Le Grellelaan reden slechts twee van 451 bestuurders te hard.

Verder werden er in de loop van het weekend 54 bestuurders beboet voor gsm-gebruik achter het stuur. Dertien mensen kregen een boete voor het negeren van een rood licht, onder wie twee fietsers, een voetganger en een persoon op een step. Zeven personen die een overtreding maakten in een fietsstraat kregen een boete. 44 personen negeerden verbodsborden. Drie onverzekerde wagens en een onverzekerde bromfiets werden in beslag genomen.

Zes bestuurders werden beboet voor rijden over de trambedding, twee voor het overschrijden van de volle witte lijn. Eén extreem lawaaierige wagen werd ook beboet, alsook een bestuurder die claxonneerde zonder geldige reden. Tot slot werden er nog meerder boetes geïnd bij vrachtwagenbestuurders die niet in orde waren met de tachograaf, overladen waren of hun lading niet voldoende veilig zekerden.

Lees meer