3 De parking aan Sportoase waar de auto’s zijn verdwenen.
Klaas De Scheirder De parking aan Sportoase waar de auto’s zijn verdwenen.

Dieven volgen bezoekers zwembad naar binnen en stelen autosleutels uit lockers: twee Audi’s en Mercedes gestolen op parking Sportoase

Dieven zijn donderdag in de late namiddag aan de haal gegaan met drie auto’s: twee Audi’s en een Mercedes. Opvallend: de sleutels werden gestolen uit de lockers in het zwembadcomplex. De politie is met een onderzoek gestart. De vermoedelijke daders staan op camerabeelden. “We weten zelf niet meer goed wat we nog extra aan veiligheid kunnen doen”, zegt Michael Schouwaerts, directeur voor Sportoase.

Drie zwemmers die donderdagnamiddag wat baantjes wilden gaan trekken in het zwembad Sportoase, moesten even slikken toen ze op de parking van het zwembad kwamen. Hun wagen, respectievelijk twee Audi’s en een Mercedes, stonden er niet meer. Ze gingen er meteen melding van maken bij de zwembadverantwoordelijken en die haalden er de politie bij. “De drie wagens zijn nagenoeg op hetzelfde tijdstip verdwenen”, bevestigt Barbara Cloet, de kersverse zonechef van de politiezone Brasschaat. “We zijn uiteraard meteen meteen onderzoek gestart. Meer details kunnen we momenteel niet vrijgeven.”

3 23082019 Brasschaat sportoase Autos van zwemmers gestolen tijdens we aan het zwemmen waren
Klaas De Scheirder 23082019 Brasschaat sportoase Autos van zwemmers gestolen tijdens we aan het zwemmen waren

Bizar

Sportoase zelf zit enorm verveeld met de zaak. “Wij doen al het mogelijke om dergelijke zaken te vermijden”, zegt directeur Michael Schouwaerts. “De feiten zijn ronduit hallucinant te noemen. We hebben hier echt te maken met een meer dan georganiseerde bende. We hebben ook camerabeelden waarop de mogelijke verdachten duidelijk te zien zijn. We hebben die beelden ook meteen overgemaakt aan de politie.”

3 Directeur Michael Schouwaerts in het zwembad van Hoogstraten, ook van Sportoase.
ton wiggenraad Directeur Michael Schouwaerts in het zwembad van Hoogstraten, ook van Sportoase.

Veiligheid

De daders hebben vermoedelijk al vanop de parking hun mogelijke slachtoffers in de gaten gehouden. Wanneer die hun wagen geparkeerd hadden en naar binnen gingen om te gaan zwemmen, zijn zij vermoedelijk gevolgd en hebben ze net als alle andere klanten een ticketje gekocht om in het zwembad te geraken. Hoe ze dan uiteindelijk de lockers hebben opengekregen, is niet helemaal duidelijk. Klanten steken een muntstuk van 2 euro in de kast en dan kunnen ze de locker op slot draaien. Het feit dat niet alle drie de slachtoffers meteen doorhadden dat hun sleutel was gestolen, wil meer dan waarschijnlijk zeggen dat er geen duidelijke braakschade was aan de lockers. “Wij hebben overal in ons gebouw camera’s hangen behalve uiteraard in de kleedkamers”, zegt Schouwaerts. “Maar blijkbaar zijn er toch personen die denken dat ze niets te verliezen hebben of die een onvoorstelbare lef tonen om dergelijke feiten te plegen. Want uiteindelijk kom je het zwembadgedeelte echt pas in als je betaald hebt. Ik weet echt niet wat we nog aan ons systeem kunnen verbeteren. Natuurlijk gaan we de volgende dagen ons personeel de opdracht geven om nog alerter te zijn en de controle te verscherpen. Maar helaas lijkt het erop dat je mensen met slechte bedoelingen nooit zult kunnen tegenhouden. Uit de grond van mijn hart en dat meen ik: waar gaan we naartoe als we zelfs in een zwembad met serieus wat controle niet meer honderd procent gerust kunnen gaan zwemmen ? Ergens word ik daar moedeloos van.”

48 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • herman de genst

    De daders moeten dan toch gezien hebben welk kastje ze moesten openen , dat vind ik op zijn minst al spectaculair . dan moet men al samen met zijn slachtoffer naar de cabines gaan , samen omgekleed buitenkomen en dan zien welk kastje hij of zij gebruikt en dit al dan niet met de sleutel openen zonder op te vallen ? dit vereist wel een degelijke organisatie . en wat de wagens betreft , die zitten allang in het buitenland , zeker weten .

  • Kathy De Maertelaere

    Je kan toch enkele camera's plaatsen op de LOCKERS. Je filmt toch geen naakte mensen daarmee. Verscherpt toezicht, vergeet het, deze dieven komen echt niet naar deze Sportoase terug maar gaan naar een andere plaats.

Lees meer