Fijnsparren worden gekapt.
RV Fijnsparren worden gekapt.

Fijnsparren verdwijnen

Het Agentschap voor Natuur en Bos is momenteel in Kapellen bezig met de kap van een perceel fijnsparren in natuurdomein De Uitlegger. Verschillende wandelaars reageerden verbaasd, maar de fijnsparren zijn er aangetast door de dennenschorskever (of de letterzetter), waardoor ze afsterven en best zo snel mogelijk gekapt en afgevoerd worden. De letterzetter is een schorskever van zo’n halve centimeter groot, die verzwakte fijnsparren dodelijk treft. Momenteel maakt de letterzetter een opmars in Vlaanderen, doordat de voorjaars- en zomerdroogtes van de afgelopen jaren fijnsparren sterk hebben verzwakt. Ook in het Mastenbos zijn werkzaamheden bezig. De oude kasteelvijver was er dichtgegroeid met bomen en rododendrons. Deze zijn verwijderd en het slib werd geruimd.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jan sliggers

    Kunnen ze dan ook ineens de regio vreemde bomen kappen? Een cipres hoort daar niet thuis, daar word niets aan gedaan, en dat woekerd daar maar verder!

Lees meer