Archiefbeeld
PE Archiefbeeld

Lange file op Antwerpse ring na ongeval net voorbij Kennedytunnel

Op de Antwerpse ring richting Gent staat vanochtend in alle vroegte al acht kilometer file na een aanrijding tussen een personenwagen en een vrachtwagen net voorbij de Kennedytunnel. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Twee van de drie rijstroken waren een tijd versperd en het ging er sowieso al om versmalde rijstroken vanwege werkzaamheden.

Het ongeval gebeurde omstreeks 5.15 uur en maakt een uur later dat de Antwerpse ochtendspits al erg vroeg begonnen is. Er is sprake van nagenoeg stilstaand verkeer van Borgerhout tot Antwerpen-West, met wachttijden van meer dan een halfuur. De weg is ondertussen weer vrijgemaakt maar er staat nog een lange file.

Het Verkeerscentrum raadt over langere afstand vanuit Hasselt richting Gent aan om voor een omweg via Brussel te kiezen. Ook de Antwerpse R2 is een alternatief, maar de Liefkenshoektunnel is niet tolvrij gemaakt omdat werd verwacht dat de afhandeling van het ongeval niet zo lang zou duren. 

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • imke de meester

    de lockdown is versoepeld en de accidenten beginnen terug.

  • Bart Vandezande

    Er komen veel te veel wagens net voor de tunnel op de ring en rijden zo snel mogelijk naar het 3de vak , om dan snel na de tunnel er weer af te rijden .

Lees meer