5 Koen Kennis (N-VA) en Bart De Wever (N-VA) hadden de tunnel die de Leien na drie jaar terug verbindt, nog maar een uur eerder geopend.
Philip Reynaers / Photonews Koen Kennis (N-VA) en Bart De Wever (N-VA) hadden de tunnel die de Leien na drie jaar terug verbindt, nog maar een uur eerder geopend.

Leien terug even ‘geknipt’: één uur na feestelijke opening al ongeval in tunnel onder Antwerps Operaplein

De nieuwe tunnel onder het Antwerpse Operaplein was nog maar een uur feestelijk geopend door burgemeester Bart De Wever (N-VA) toen hij al moest afgesloten worden door een ongeval. Een te hoog voertuig reed door de tunnel en beschadigde de sproei-installatie. De tunnel kon in de namiddag terug veilig geopend worden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hoezee! Na drie jaar is de ellendige knip van de Leien eindelijk opgeheven. Voor eventjes toch. Eén uur na de opening van de Jos Brabantstunnel, die van het zuiden van de stad richting Antwerpen-Noord loopt, liep het al mis. “Een te hoog voertuig reed door de tunnel en raakte de sproei-installatie”, klinkt het bij de lokale politie. “Het sprinklersysteem is beschadigd en de tunnel is momenteel afgesloten van zuid naar noord.”

Een uur voordien werden de Jos Brabantstunnel en de Jeanne Brabantstunnel die van noord naar zuid loopt, nog maar pas geopend nadat de Leien in Antwerpen al drie jaar onderbroken waren voor autoverkeer. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) en schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) kwamen het lintje zelf doorknippen.

5 De officiële opening van de tunnels onder het Operaplein in Antwerpen door burgemeester Bart De Wever en schepen Koen Kennis.
Photo News De officiële opening van de tunnels onder het Operaplein in Antwerpen door burgemeester Bart De Wever en schepen Koen Kennis.

De chauffeur die in de tunnel reed, kwam klem te zitten met zijn voertuig. “Hij respecteerde de duidelijk aangegeven richtlijnen over maximum hoogte niet en reed bovendien te snel", zegt Dirk Delechambre van de Stad Antwerpen. “De schade zou meevallen. We hopen de Jos Brabantstunnel vandaag terug te openen op een veilige manier. De sprinklerinstallatie zal dan uiteraard werken. Jammer dat er zo snel na de opening al een ongeval moest gebeuren.”

Rond 16.00 uur woensdagnamiddag kon de tunnel terug veilig geopend worden.

5
BELGA
5
Photo News
5
Photo News

Lees meer