2 Samen met verantwoordelijken van Natuur en Bos staken ook leden van het schepencollege de handen uit de mouwen.
Alfons Schryvers Samen met verantwoordelijken van Natuur en Bos staken ook leden van het schepencollege de handen uit de mouwen.

Nieuwe vredesboom aan inkom Mastenbos

Ter hoogte van de parking langs de Kalmthoutse steenweg, aan de start van het loopgravenpad in Kapellen, is een nieuwe vredesboom geplant. Het vorige exemplaar werd in september door vandalen vernield. “Nu kozen we voor een steviger exemplaar met een symbolische stamomtrek van 14-18. Hopelijk krijgt deze winterlinde meer respect dan zijn voorganger”, zegt schepen voor Groen Frederic van Haaren (Open Vld).

In het kader van het project ‘Taking care of Flanders fields’ heeft het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) vredesbomen aangeplant. Meer dan 220 steden en gemeenten ontvingen een vredesboom. Die werden aangeplant op of rond 11 november 2018 als afsluiter van de herdenkingsperiode ‘Groote Oorlog 14-18' en het ANB project ‘Taking care of Flanders fields’. Bedoeling was de vredesbomen te laten uitgroeien tot toekomstig groen erfgoed. Ook in het Mastenbos werd toen een vredesboom aangeplant. Die werd echter in het weekend van 15 september het slachtoffer van vandalisme. De stam werd volledig afgebroken en de boom had geen overlevingskans meer. Na samenspraak met de gemeente heeft het Agentschap voor Natuur en Bos er nu een nieuwe vredesboom aangeplant. De nieuwe winterlinde is een steviger exemplaar dan zijn voorganger. Die had een stamomtrek van 10-12 uitgedrukt in centimeter op een hoogte van één meter boven de grond. Het nieuwe exemplaar heeft een stamomtrek van 14-18.

2 Vandalen vernielden de vorige vredesboom.
RV Vandalen vernielden de vorige vredesboom.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer