Lindsay (13) zit na de zware aanval begin november thuis.
Photonews Lindsay (13) zit na de zware aanval begin november thuis.

School van aangevallen Lindsay hoopt nog altijd op haar terugkeer: “Wij willen zeker gesprekken verder blijven zetten”

Het Stedelijk Lyceum in Merksem hoopt nog altijd dat het samen met de 13-jarige Lindsay en haar ouders kan werken aan een terugkomst naar school. Afgelopen weekend liet haar vader ontvallen dat ze misschien toch naar een andere school zou gaan. “We blijven de gesprekken verder zetten”, klinkt het bij woordvoerder Wim Mangodt van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Sinds de zware aanval begin november in de omgeving van de school, zit de 13-jarige Lindsay thuis. Dankzij haar ouders en de begeleiding van Ellen Somers geraakte ze er een beetje bovenop, maar de testdag vorige week op school maakte het opnieuw wat moeilijker. Haar papa liet zelfs ontvallen dat ze misschien beter naar een andere school zou gaan. 

“We zijn geschrokken, want in onze ogen hebben we toch altijd open gestaan voor de dialoog en werden er altijd maatregelen genomen in overleg”, zegt Wim Mangodt van het Stedelijk Onderwijs. “We hebben ook niet stilgezeten de voorbije weken. We hebben zo goed mogelijk Lindsay proberen te helpen net als alle andere leerlingen op school. De procedures van de tuchtsancties en tuchtmaatregelen zijn ook helemaal afgerond. Welke dat zijn kunnen we niet zeggen gezien de privacy. We zetten nu vooral in op sensibiliseren en het vermijden dat het ooit nog eens zal gebeuren.”

Verderzetten

De school werkt ook nog altijd nauw samen met het wijkteam van de politie, het CLB en andere externe organisaties. Dat de school de absolute veiligheid niet kan waarborgen, wil Mangodt enigszins nuanceren. “Er zijn daarover afspraken gemaakt met het wijkteam. Maar het is natuurlijk nooit honderd procent uit te sluiten dat mensen elkaar tegenkomen. We zullen de gesprekken blijven verderzetten.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wilfried Vanden Berg

    De school wil graag verder gesprekken voeren . Gesprekken voeren ? Niks gesprekken . Actie ondernemen tegen dat pesters gespuis . Anders help je dat kind niet . Actie ondernemen en je niet verschuilen achter een paar gesprekken , zodat je je verantwoordelijkheid kan proberen te ontlopen . Dat moet je doen , en snel en grondig tot op de wortel , zodat dit soort gespuis geen andere kinderen meer kan terroriseren .

  • Ibn Marouf

    Zal altijd een probleemgeval blijven. Alle schuld bij één partij in het conflict? Kan niet! En zolang dat niet ingezien wordt zal er niets opgelost geraken.

Lees meer