7 Sportoase Stede Akkers in Hoogstraten is een van de zestien complexen die klaar is voor de heropening.
Peter Vanderveken Sportoase Stede Akkers in Hoogstraten is een van de zestien complexen die klaar is voor de heropening.

Sportoase neemt extra veiligheidsmaatregelen voor eventuele heropening: “Klaar als Nationale Veiligheidsraad groen licht geeft”

Sportoase is de voorbije dagen druk in de weer geweest om de 16 sites in Vlaanderen ‘coronaproof’ te maken. Dat wil zeggen dat onder meer de vestigingen van Hoogstraten, Brasschaat, Antwerpen en Heist-op-den-Berg in de provincie Antwerpen opnieuw kunnen openen als de Nationale Veiligheidsraad daarvoor het licht op groen zet.

7 Op de vloer van de complexen van Sportoase zijn overal duidelijke looplijnen uitgestippeld en ook stickers om nog eens op de anderhalve meter afstand te wijzen.
Sportoase Op de vloer van de complexen van Sportoase zijn overal duidelijke looplijnen uitgestippeld en ook stickers om nog eens op de anderhalve meter afstand te wijzen.

Als een van de eersten besliste Sportoase bij het uitbreken van de coronacrisis om de zwembaden en andere sportaccommodatie te sluiten. De voorbije dagen is alles in het werk gesteld om de complexen binnen afzienbare tijd opnieuw open te stellen. “Maar dan wel op een gezonde en veilige manier en rekening houdend met alle maatregelen”, zegt directeur Michael Schouwaerts. “Bij een heropening zal alles draaien rond gezondheid, comfort en vertrouwen.”

Behalve Antwerpen (2), Heist-op-den-Berg, Hoogstraten en Brasschaat in de provincie Antwerpen heeft Sportoase ook nog complexen in Lanaken, Beringen, Tongeren,  Rotselaar, Wilsele, Leuven, Londerzeel,  Halle, Braine Le Comte, Oudenaarde, Roeselare en Knokke-Heist.

7 Aan de ingang van elke Sportoase wordt de temperatuur gemeten.
Sportoase Aan de ingang van elke Sportoase wordt de temperatuur gemeten.

Extra maatregelen

Sportoase heeft een hele reeks maatregelen genomen. “Zwembadwater wordt per definitie al doorlopend ontsmet door het aanwezige chloor en de luchtcirculatie met toevoeging van 100 procent buitenlucht”, zegt Schouwaerts. “Maar als we terug open mogen zullen we aan de ingang van elke bezoeker de temperatuur meten. In de gebouwen zullen we ook duidelijk de ‘wandelroutes’ en afstandsregels aangeven. We hebben ook tientallen dispensers geplaatst met handgel. We zullen ook geen cash geld aanvaarden.”

7 Tussen de fitnesstoestellen in Sportoase staan schermen.
Sportoase Tussen de fitnesstoestellen in Sportoase staan schermen.

Beperkt

Sportoase zal enkel bezoekers toelaten in de individuele kleedkamers. De groepskleedkamers en de kleedkamers van de fitness blijven gesloten. De medewerkers van Sportoase hebben voldoende beschermingsmiddelen en zullen afgeschermd worden van de bezoekers voor zover dat mogelijk is. “De fitness zal gebruikt kunnen worden, maar wel met een maximumcapaciteit. De toestellen staan ver genoeg uit elkaar en er staan schermen tussen. Het is wel nodig om te reserveren. Groepslessen kunnen doorgaan maar opnieuw met een beperkt aantal personen én alleen op reservatie.”

7 De looplijnen zijn duidelijk uitgestippeld in de centra van Sportoase.
Sportoase De looplijnen zijn duidelijk uitgestippeld in de centra van Sportoase.
7 Nog eens een overzicht met alle veiligheidsvoorschriften.
Sportoase Nog eens een overzicht met alle veiligheidsvoorschriften.
7 In alle gebouwen van Sportoase hangen tientallen dispensers met handgel.
Sportoase In alle gebouwen van Sportoase hangen tientallen dispensers met handgel.

Lees meer