2 Bomalarm Centraal Station Antwerpen. Dovo is ter plaatse.
Jan Aelberts Bomalarm Centraal Station Antwerpen. Dovo is ter plaatse.

Verdacht koffertje Centraal Station ‘ontmijnd’: “vals alarm”

Nadat vuilnismannen een verdacht voorwerp meldden dinsdagochtend in Antwerpen moest ontmijningsdienst Dovo doorreizen naar het Centraal Station in Antwerpen. Daar meldde een voorbijganger een achtergelaten koffertje in de Pelikaanstraat. Dat is ondertussen ‘ontmijnd.’ Het bleek om vals alarm te gaan.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Een passant meldde dinsdagvoormiddag een achtergelaten koffertje in de Pelikaanstraat aan het Centraal Station”, bevestigt Willem Migom van lokale politie Antwerpen. “We hebben een perimeter ingesteld en Dovo laten komen ter controle.”

De ontmijningsdienst van het leger neutraliseerde ondertussen de verdachte koffer. Het bleek om vals alarm te gaan. De Pelikaanstraat was versperd van de Lange Kievitstraat tot de Keyserlei. Gemotoriseerd verkeer en fietsers moesten omrijden. Ondertussen wordt de weg weer vrijgemaakt.

Eerder kwam ontmijningsdienst Dovo al ter plaatse op het Kiel in Antwerpen, vuilnismannen dachten een granaat gevonden te hebben in hun laadbak in de buurt van Antwerp Expo. Na controle bleek het ook daar om een vals alarm te gaan.

2 Bomalarm Centraal Station Antwerpen
Jan Aelberts Bomalarm Centraal Station Antwerpen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer