iStock

Exclusief voor abonnees

Ludo Van Campenhout hervallen in verslaving: waarom het zo moeilijk blijft alcohol definitief af te zweren

Antwerps N-VA-schepen Ludo Van Campenhout (52) is opnieuw hervallen in zijn drankverslaving. Afgelopen december maakte hij nog een laatste comeback na een nieuwe behandeling, maar aan zijn politieke carrière komt nu onmiddellijk een einde. In 2017 werd de politicus al eens acht weken opgenomen in de strijd tegen zijn alcoholverslaving, en in 2012 trok Van Campenhout drie weken naar Curaçao voor een ontwenningskuur. Geen eigenaardigheid: 7 op de 10 alcoholverslaafden die proberen te ontwennen, hervallen. Waarom is het zo moeilijk de drank definitief af te zweren?

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

81 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Diane Van Riet

    Nieuwe slogan voor NVA....’we gaan voor nultolerantie’ :-)

  • judith wouters

    Het is niet genoeg om er vanaf te raken, je moet ook van kennissenkring veranderen of een compleet nieuwe vriendenkring opbouwen want die blijven drinken.

Lees meer