Professioneel ballroomdanser Davy Brocatus en dirigent Robert Groslot snijden de taarten aan.
Kelly Coucheir Professioneel ballroomdanser Davy Brocatus en dirigent Robert Groslot snijden de taarten aan.

Walsen in het Park scheidt dansers van 'knoeiers'

Na Brasschaat Klassiek en Brasschaat Opera pakt de organisatie Klassiek in 't Groen nu ook uit met 'Walsen in het Park' tijdens het weekend van 15 en 16 juli. Opvallend is dat de dansvloer door middel van een witte lijn in twee wordt verdeeld.

Op die manier wil de organisatie de goeie dansers van de 'knoeiers' scheiden en zo voorkomen dat het betere prutswerk op televisie wordt getoond. "ATV zal het evenement live uitzenden, maar ook TV Oost en TV Limburg hebben hun belangstelling al getoond", zegt Carl Huybrechts. "We willen met 'Walsen in het Park' het grootste walsevenement zijn van België, Europa en misschien zelfs van de wereld."


De organisatie fantaseert zelfs over een wereldrecord walsen. "Het grootste walsbal werd zes jaar geleden georganiseerd in Bosnië-Herzegovina", zegt Huybrechts. "In totaal deden er toen 1.510 koppels mee of ongeveer 3.000 mensen. Wij mikken op ongeveer 700 koppels, maar het zou natuurlijk geweldig zijn moesten we dat wereldrecord kunnen verbreken."

Koppelbureau

De opening van het eerste deel zal gebeuren door iedereen die kan walsen. "Het moeten natuurlijk geen professionals zijn", lacht professioneel ballroomdansser Davy Brocatus. "Iedereen die kan walsen, moeten we de kans geven om een dansje te wagen. Voor het tweede deel richten we ons op het gebruik van traditie en mikken we op jongeren onder 25 jaar. Dat wordt dan een debutantenbal waarbij ze volgens de tratidie hun potentiële huwelijkspartner ontmoeten. Maar natuurlijk spelen we niet voor koppelbureau", lacht hij.

Andere locatie

Het evenement verandert ook voor de derde keer op rij van locatie. "Het verhuist naar de kasteelweide naast het Kasteel", zegt Huybrechts. "Door het slechte weer tijdens de vorige edities hebben we nu een grote tent van 3.000 vierkante meter voorzien en een dansvloer van 1.000 vierkante meter. Als de weersvoorspellingen gunstig zijn, is de tent overbodig." (KCS)

Lees meer