2 In 2012 stelde Astrid Bryan onder grote mediabelangstelling nog haar kledinglijn voor bij Dany-May in Antwerpen.
PHOTO NEWS In 2012 stelde Astrid Bryan onder grote mediabelangstelling nog haar kledinglijn voor bij Dany-May in Antwerpen.

Wegenwerken nekken Dany-May

LUXEBOETIEK MOET BOEKEN NEERLEGGEN

Luxeboetiek Dany-May heeft de boeken neergelegd. De zaak was al sinds eind oktober weg uit het stadscentrum maar sluit nu ook zijn vestigingen in Brasschaat en Schilde. De wegenwerken, de algemene economische crisis en de terreur liggen volgens Dany-May aan de grond van het faillissement.

In 1979 opende de eerste Dany-May-boetiek op de Teniersplaats. Vanaf dag één focuste de winkel op luxueuze merken zoals Jimmy Choo, Moschino en Balmain. En met succes want de zaak kon heel wat wegenwerken overleven. Maar in 2015, aan de vooravond van de heraanleg van Noorderleien, besloot de zaak zijn vertrouwde plek op te zeggen en naar de Quellinstraat te trekken om de impact van de werken voor te zijn maar dat mocht niet baten. Eind oktober trok zaakvoerder Terrence De Witte de stekker uit de Antwerpse vestigingen. Hij wilde zich concentreren op de noordrand van Antwerpen. Zo waren ze al prominent aanwezig op de Bredabaan in Brasschaat en openden ze onlangs een vestiging in Schilde. "We moeten een plek hebben waar mensen zich geen zorgen moeten maken over files, werkzaamheden of parkeerplekken", klonk het toen.

2 Ook de winkel in Brasschaat gaat dicht.
Klaas De Scheirder Ook de winkel in Brasschaat gaat dicht.

Uitverkoop

De winkel deed een grote uitverkoop om dan uiteindelijk de deur eind 2016 definitief dicht te trekken. De winkel in Brasschaat ging een make-over krijgen en een nieuwe locatie op een steenworp van de eerste maar dat lijkt nu definitief van de baan. De winkel in Schilde was nog geen jaar open en onderscheidde zich van die in Antwerpen en Brasschaat door het aanbod van een iets jongere en meer toegankelijke collectie. Naast de gekende merken werden hier ook enkele jongere, Franse modelabels ondergebracht zoals Isabel Marant, Iro en Vanessa Bruno. De winkel op Hopland aan de Stadsfeestzaal richtte zich dan weer volledig op de mannen.

Curator

Vorige week legde de zaakvoerders de boeken neer bij de kamer van koophandel. Een curator werd aangesteld om het faillissement af te handelen. "De eigenaars geven verschillende redenen aan voor het faillissement. Allereerst worden de werken aan de Noorderleien aangehaald, daarnaast de algemene economische crisis en ook de aanslagen in Parijs en Brussel zorgden voor een terugloop bij het cliënteel, zeggen de zaakvoerders", vertelt advocaat Jean Hendrickx. Wat er met de zaken zal gebeuren is nog niet duidelijk. "We gaan onderzoeken wat nu de beste koers is, gaan we alles verkopen of zoeken we een overnemer voor de zaak, dat is nog niet duidelijk."

Lees meer