PZ Antwerpen

Zeldzame vangst: koppel verkoopt opium vanuit woning in Brasschaat

Het drugsondersteuningsteam van de lokale politie Antwerpen kreeg zondag in Deurne een auto in de gaten met twee inzittenden. Er waren indicaties dat het duo drugs wilde aankopen. Om die reden bleef de politie de auto in het oog houden. De rit ging tot in Brasschaat waar de bestuurder voor een appartement aan de Rerum Novarumlei in contact kwam met een man. Ze gingen allebei in de woning naar binnen. Maar enkele minuten later kwam de bestuurder al naar buiten en vertrokken de twee verdachten weer.

De politie ging over tot controle van de twee inzittenden. De mannen hadden net één gram opium gekocht. Er volgde meteen een huiszoeking in het appartement van de vermoedelijke verkoper. De verdachte, een man van 46 jaar, werd van zijn vrijheid beroofd.

De politie kon ook nog net zien dat een vrouw een grote brok opium in haar jaszak probeerde te verstoppen. Drugshond Bo en haar geleider kwamen ter plaatse en vonden nog meer opium. Ook de vrouw van 35 jaar werd gearresteerd. Het koppel wordt voor de onderzoeksrechter geleid.

Lees meer