2 De signalisatie voor de fietszone in de Bleekstraat.
David Legreve De signalisatie voor de fietszone in de Bleekstraat.

“Inrichting fietszone schept verwarring”

De ganse Mechelse binnenstad vormt vanaf 26 oktober een fietszone. Wie het centrum binnenrijdt, kan er nu al niet naast kijken. “Verwarrend en onveilig”, vindt de oppositie.

Een aannemer bracht deze week op de invalswegen een rood vlak met verkeersbord aan. “Een staaltje van creatief omspringen met de regelgeving. De gemeenteraad neemt pas maandag een beslissing over het reglement voor de fietszone”, zegt gemeenteraadslid Freya Perdaens (N-VA).

Haar partij vraagt zich ook af hoe de stad weggebruikers denkt duidelijk te maken dat de straatmarkeringen nu nog niet gelden. “Het is niet de fietszone zelf die het probleem is. Maar de manier waarop ertoe gekomen werd is twijfelachtig en zorgt voor onnodige verwarring”, voegt Marc Hendrickx toe.

Volgens waarnemend burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-M+) past de stad de regelgeving wél correct toe. “Het is de bevoegdheid van het college om de fietszone in te voeren, de gemeenteraad keurt enkel de aanvullende politiereglementen goed zodat de politie deze ook kan afdwingen”, preciseert hij.

Volgens Vandersmissen kan het nu eenmaal niet anders dan de wegmarkeringen nu al aan te brengen. “De aannemer heeft tijd nodig, maar dan nog is er geen probleem. De markeringen zijn puur informatief en hebben geen juridische zeggenschap zoals verkeersborden.”

Meer informatie over de fietszone op www.mechelen.be/fietszone.

2 De signalisatie voor de fietszone in de Bleekstraat.
David Legreve De signalisatie voor de fietszone in de Bleekstraat.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Johan De boeck

    Er staan ook verkeersborden langs de kant hè kieken!

  • Guy Dupont

    Als ze puur informatief zijn, dien ik als automobilist er ook geen rekening mee te houden. Dus zoals altijd fietsers voorbijsteken.

Lees meer