2 Wauter Mannaert in de expo-ruimte.
Peter Vanderveken Wauter Mannaert in de expo-ruimte.

Bekroonde strip ‘Yasmina en de Aardappeleters' komt tot leven in Warandestraat

In het winkelpand ‘Frame’ in de Warandestraat 40 in Turnhout loopt vanaf zaterdag een expo rond ‘Yasmina en de Aardappeleters’, de graphic novel waarmee striptekenaar Wauter Mannaert de Willy Vandersteenprijs 2019 in de wacht sleepte. 

“Het boek komt letterlijk tot leven en tot bloei in een winkelpand op een boogscheut van de Warande. Daar is niet alleen de huiskamer nagebouwd waarin Yasmina elke dag kookt met verse ingrediënten, er is ook een échte moestuin aangelegd en zelfs een verticale kruidentuin. Tussen al dat groen liggen schetsboeken van Wauter, mooie digitale zeefdrukken uit het boek en hier en daar een ge-3D-printe slak”, klinkt het bij de stad.

De expo opent zaterdag voor het publiek en is een initiatief van Stad Turnhout, Stripgids en Rock Paper Pencil. Bezoekers kunnen er elke zaterdag van 10 uur tot 17 uur terecht.

2 Wauter Mannaert.
Peter Vanderveken Wauter Mannaert.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer