2 De werf start op 6 september.
AWV De werf start op 6 september.

De ene werf op E19 is net klaar en daar is de volgende al: vier weken werken tussen Meer en grens

De werf tussen Sint-Job-in-‘t-Goor en Kleine Bareel op de E19 is nog maar net afgerond of de aannemer start begin september al met nieuwe grote werken. Deze keer gaat het om het deel tussen Meer en de grens met Nederland. Begin oktober zullen de werken normaal gezien afgerond zijn.

De voorbije maanden werd er hard gewerkt op de E19 met het nodige fileleed tot gevolg. Het lijkt erop dat de automobilist die dagelijks de E19 gebruikt en tot in Loenhout of Meer moet, nog eens opnieuw de nodige hinder zal mogen trotseren. De voorbije weken was dat het geval tussen Sint-Job en Kleine Bareel met versmalde rijkstroken in elke rijrichting. Nu gaat het Agentschap Wegen en Verkeer het volledige wegdek vernieuwen tussen Meer en de grens met Nederland. Ook de vangrails zullen vervangen worden.

Hinder

“De werken starten op vrijdag 6 september en zullen zeker tot het einde van de maand duren”, zegt Jef Schoenmaekers, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Tussen 6 en 20 september zal de hinder voor het verkeer eerder beperkt zijn. Het verkeer richting Antwerpen kan gewoon over normale rijstroken rijden. In de richting van Nederland zal dat overdag op weekdagen ook het geval zijn, maar ’s avonds en ‘s nachts (vanaf 21 uur tot 6 uur ’s morgens) en in de weekends moet het verkeer over de pechtstrook voorbij de werfzone.”

2 DE E19 in Meer.
Photo News/gie Knaeps DE E19 in Meer.

Maar van 20 september tot 2 oktober staat er wel grote verkeershinder te wachten. “Overdag zijn er twee versmalde rijstroken in elke rijrichting”, zegt Schoenmaekers. “In de richting van Antwerpen verschuift het verkeer naar de rechterrijstrook en de pechstrook. De linkse rijstrook wordt gebruikt om doorsteken te maken in de middenberm. Vanaf 20 september zal het verkeer naar Nederland dan door die doorstreken naar de andere kant moeten. Overdag kan het verkeer richting Nederland ook nog wel altijd over één rijstrook op de eigen weghelft blijven, maar na 21 uur en in het weekend is dat niet mogelijk.” 

Van 30 september tot 2 oktober worden de doorsteken in de middenberm verwijderd. Het verkeer naar Antwerpen rijdt dan nog op de pechstrook en de rechterrijstrook. Het verkeer naar Nederland rijdt overdag over de normale rijstroken, ’s nachts rijden zij over de pechstrook.

Bereikbaarheid

De op- en afritten voor de Transportzone Meer blijven normaal bereikbaar behalve tussen 20 en 30 september. Dan worden die na 21 uur en in het weekend afgesloten. Verkeer vanuit Antwerpen moet dan de richting Tilburg volgen om dan te keren aan het op- en afrittencomplex Ulvenhout om zo de industriezone Hazeldonk te kunnen bereiken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer