PZ Antwerpen

Dief gevat dankzij goed geheugen van slachtoffer

Een vrouw verwittigde in de nacht van zondag op maandag de politie omdat ze had gezien hoe een verdachte man haar bromfiets in een bestelwagen duwde. Haar bromfiets had ze nochtans slotvast achtergelaten op de Ernest van Dijckkaai. De dame kon tussenbeide komen, waarna de bestuurder van de camionette de brommer achterliet en wegreed. Ze kon de nummerplaat wel doorspelen aan de politie. Met behulp van slimme ANPR-camera’s kon de politie de verdachte bestelwagen in beeld brengen op de E19 richting Nederland. Een ploeg van het snelleresponsteam kon de camionette ter hoogte van Sint-Job-in-’t-Goor (Brecht) onderscheppen. In de laadruimte werd een motorscooter aangetroffen. Die bleek recent gestolen in Gent. De 26-jarige verdachte werd gearresteerd.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Patrick Van Assche

    Die camera's zijn helemaal niet "slim". De dief daarentegen was dom door niet onmiddellijk zijn nummerplaat te vervangen. Het artikel probeert het op slinkse wijze te laten voorkomen dat die Big Brother camera's helpen misdrijven op te lossen en zo de acceptatie van die ondingen te vergroten.

  • Stijn Van Loon

    Dat is knap gedaan van die mevrouw!

Lees meer