De Handelslei in Sint-Job.
Laenen De Handelslei in Sint-Job.

Dit najaar tonnagebeperking in Sint-Job door slechtwerkend camerasysteem

In september worden borden geplaatst in het centrum van Sint-Job, die chauffeurs attent maken op de tonnagebeperking. Die zijn nodig, omdat de ANPR-camera’s die jaren geleden werden geplaatst en fungeren als vrachtwagensluis amper 65 procent accuraat zijn. 

De trajectcontroles bevinden zich in de Brugstraat net voorbij de Vaartlaan voor wie van de Handelslei komt en in de Bethaniënlei in de gemeente Schilde net voor de verkeerslichten met de Waterstraat. Het cameraproject kostte in totaal zo’n 150.000 euro, maar de camera’s blijken amper 65 procent accuraat te zijn. Het gevolg is dat elke hit die de camera’s aangeven nog eens extra gecontroleerd moet worden.  Daarom voert de gemeente nu een tonnagebeperking in als extra hulpmiddel, waarbij vrachtwagens van 5 ton en meer geweerd worden. Het reglement is ondertussen goedgekeurd op de gemeenteraad. Het gaat om een zonale beperking op de Sluisvijfbaan ter hoogte van het kruispunt met de Eikenlei, de Handelslei ter hoogte van het kruispunt met de Eikenlei-Brechtsebaan, de Kattenhoflaan ter hoogte van de grens met Schilde, de- Bethanielei ter hoogte van de grens met Schilde en de  Sint-Jobbaan ter hoogte van de Polderdreef.

Aankondigingsborden

Luc Torfs vroeg of er ook aankondigingsborden langs de E19 komen om een verkeerschaos te voorkomen wanneer vrachtwagenbestuurders pas na het verlaten van de snelweg zouden zien dat ze niet door kunnen rijden. “We blijven daarvoor pleiten, maar het Agentschap Wegen en Verkeer verzet zich want ze willen niet alles volzetten met borden. We gaan toch nog eens aandringen”, zegt schepen Eline Peeters (N-VA). “Onze borden worden waarschijnlijk in september geplaatst worden. We bekijken nog of we eerst gaan sensibiliseren en waarschuwen of meteen gaan handhaven.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer