2 De cabine van de vrachtwagen was helemaal vernield.
MARC DE ROECK De cabine van de vrachtwagen was helemaal vernield.

E19 richting Antwerpen volledig versperd in Brecht door ongeval met trucks: “Vermijd omgeving!”

Door een zwaar ongeval met twee vrachtwagens is de E19 richting Antwerpen sinds 10.15 uur volledig afgesloten ter hoogte van Brecht. Een vrachtwagenchauffeur zat  gekneld in het wrak en is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. De file groeit snel aan.

Volgens het Verkeerscentrum raakten twee vrachtwagens ter hoogte van Brecht betrokken in een aanrijding in de staart van een bestaande file. 

Een bestuurder zat gekneld en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. Dat duurde zowat een uur. Het slachtoffer is volgens de federale politie met “zeer ernstige verwondingen” naar het ziekenhuis gebracht, maar zou niet in levensgevaar verkeren. 

Omwille van de ernst van het ongeval, is de dienst fotogrammetrie ter plaatse geroepen om alles in kaart te brengen. Pas daarna kan er worden getakeld. 

2
Marc De Roeck

Beide rijstroken van de E19 richting Antwerpen blijven allicht nog een tijd versperd. “Het verkeer is er volledig stilgevallen”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. 

“We bieden een lokale calamiteitenroute aan, die weliswaar bijgestuurd is omwille van wegenwerken, maar daar maakt zoveel verkeer gebruik van dat het er ook stilstaat. Je kan de omgeving beter volledig vermijden.” Over langere afstand vanuit Nederland kan je beter voor de A12 langs Bergen-op-Zoom kiezen, aldus nog het Verkeerscentrum.

Er stonden ook heel wat voertuigen vast tussen de afrit Brecht en het ongeval zelf, maar de politie laat dat verkeer sinds 11.30 uur dan toch wegleiden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer