2 Frederik (32) moet nog minstens tot maandag in het ziekenhuis blijven na een spoedoperatie en drie dagen intensieve zorg.
Klaas De Scheirder Frederik (32) moet nog minstens tot maandag in het ziekenhuis blijven na een spoedoperatie en drie dagen intensieve zorg.

Frederik (32) aan café beschoten met luchtdrukgeweer: “Onbegrijpelijk dat ze de dader oppakken en weer vrijlaten. Ik had dood kunnen zijn”

Onbegrip. Dat heerst er bij Frederik Offeciers (32). Hij werd zaterdag in de hals en de buik geschoten met een luchtdrukwapen in café Briard in Schilde. Volgens de artsen is hij nipt aan de dood ontsnapt. De schutter? Die werd meteen gearresteerd, en intussen weer vrijgelaten door de onderzoeksrechter. “Na de moordenaar van Julie Van Espen laat het gerecht opnieuw een zot vrij in onze gemeente. Onbegrijpelijk.”

Frederik Offeciers uit Schilde maakte het zaterdagavond gezellig na een etentje met een vriend in café Briard op de Turnhoutsebaan. Wanneer het duo in het inkomhalletje van de bar wat stond te kletsen, werd Frederik opeens doorzeefd met loden kogels. Een onbekende was net buitengegooid uit de kroeg omdat hij de klanten lastig viel en wilde blijkbaar wraak nemen op de barman. Hij loste tientallen schoten met een luchtdrukgeweer op het café.

Spoedoperatie

“Plotseling voel ik twee schoten in mijn lichaam, één in de hals en één in mijn onderbuik”, herbeleeft Frederik. “Ik ben meteen weer het café ingelopen terwijl andere klanten de deuren sloten. Die man bleef ondertussen maar schieten richting de bar. In de keuken legde ik ijs op de wonden maar ik bleef bloeden. Een vriendin heeft me dan naar Sint-Jozefziekenhuis in Malle gereden. De artsen spraken daar van levensbedreigende verwondingen en hebben me in een MUG naar het UZA laten rijden. Daar heb ik een spoedoperatie ondergaan. Ik was in paniek en vroeg de chirurg of ik het zou halen. ‘We doen ons best’, was het antwoord. Het volgende dat ik me herinner, is dat ik wakker word op intensieve zorgen, waar ik drie dagen moest blijven. Gelukkig heb ik het gehaald.”

Een half jaar na de moord op Julie Van Espen laat justitie opnieuw een gek de straat oplopen in ons dorp. Schandalig

Frederik Offeciers

Geen communicatie

Over de schutter en zijn motieven is weinig bekend, het zou gaan om een man uit de buurt die mogelijk onder invloed was. Hij zou het luchtdrukwapen thuis zijn gaan halen nadat hij uit het café werd gezet. Het parket van Antwerpen kan voorlopig niets kwijt over de zaak vanwege een communicatiestop van de onderzoeksrechter in het belang van het onderzoek. De politie wist Frederik wel te vertellen dat de verdachte meteen na de feiten werd opgepakt, maar dat hij onder voorwaarden na 48 uur al terug werd vrijgelaten door de onderzoeksrechter.

Julie

“Schilde is een dorp waar iedereen elkaar kent. We zijn dan ook erg bedroefd dat justitie, een half jaar na de moord op Julie Van Espen, weer zo’n zot op straat laat lopen”, zucht Frederik. “Blijkbaar trekt het gerecht geen lessen uit het verleden. De kogel in mijn nek heeft net mijn halsslagader niet doorboord, ik ben op het nippertje aan de dood ontsnapt.”

Frederik zal lang moeten revalideren. Onder andere zijn dunne darm werd geraakt met een loden kogel, die giftig is. De chirurgen hebben verschillende spieren moeten beschadigen om zijn maag te reinigen en zijn ingewanden te beschermen. “Ik heb net het verzekeringskantoor van mijn vader in Deurne overgenomen en moet dus nog heel veel regelen. Gelukkig heb ik een zittend beroep en kan ik hopelijk zo snel mogelijk weer aan de slag.”

2 Frederik (32) moet nog minstens tot maandag in het ziekenhuis blijven na een spoedoperatie en drie dagen intensieve zorg.
Klaas De Scheirder Frederik (32) moet nog minstens tot maandag in het ziekenhuis blijven na een spoedoperatie en drie dagen intensieve zorg.

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ludo verbueken

    In België kan en mag alles he

  • annie laureys

    De dader is weeral de betere ,dit is Belgie

Lees meer