7 Helena is helemaal uitgedost voor haar ritje op de eenhoorn
Marc Aerts Helena is helemaal uitgedost voor haar ritje op de eenhoorn

Exclusief voor abonnees

Make-A-Wish en Mechels bedrijf laten droom van leukemiepatiëntje in vervulling gaan: Helena (4) vliegt op een eenhoorn

De 4-jarige Helena Hessels uit Nijlen zag zondag haar droom in vervulling gaan. Het kleine meisje, dat de voorbije maanden vocht tegen leukemie, wou vliegen op de rug van een eenhoorn. Het Mechelse bedrijf VR Base bouwde speciaal voor Helena een virtuele wereld: ze kon samen met haar familie niet alleen vliegen maar ook wandelen tussen de eenhoorns dankzij haar speciale ‘toverbril’.

7 Helena (met bril) met haar papa, mama en zus.
Marc Aerts Helena (met bril) met haar papa, mama en zus.

De organisatie Make-A-Wish kwam met de ouders van Helena in contact in het ziekenhuis. Zij vroegen of ze voor het meisje een droom in vervulling konden laten gaan en Helena wist meteen wat ze wou: vliegen op een eenhoorn. “Over die vraag hebben we toch even diep moeten nadenken”, lacht Annie Emmerechts van Make-A-Wish. “Een gewoon paard verkleden was geen optie, want dat dier kan natuurlijk niet vliegen. Sprookjesfiguren bestaan wél in een virtuele wereld, en zo kwamen we bij het bedrijf VR Base terecht.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer