4 Obed Vleugels in de nieuwe co-working space in de vroegere bibliotheek
David Legreve Obed Vleugels in de nieuwe co-working space in de vroegere bibliotheek

Oude bib leeft weer: coworkers en kunstenaars namen intrek

De voormalige bibliotheek van Mechelen bruist weer van activiteit. Coworkingspace Seconddesk nam zijn intrek in de jeugdbib, onder meer de leden van de Talentenfabriek palmen de rest van het gebouw in de Moensstraat in.

Op 1 september nam Mechelen afscheid van zijn oude bibliotheek en verhuisden symbolisch de laatste boeken naar de nieuwe in Het Predikheren. Lang bleef de Moensstraat 19 niet lang leegstaan. Begin deze maand namen de gebruikers van het Artenova-gebouw aan het station hun intrek.

Wie de oud-bib binnenstapt, komt meteen aan Seconddesk. Freelancers en ondernemers kunnen er gebruik maken van een gedeelde werkomgeving. “Maar we hebben hier een pak meer ruimte en groeimogelijkheden”, zegt oprichter Obed Vleugels.

“Momenteel werken we met een kleine kern de nieuwe locatie in, maar de goesting is groot om hier een flinke groeispurt te maken.”

Lunchbar

Seconddesk is maar een van een twaalftal huurders. De belangrijkste is de Talentenfabriek, met een zestigtal kunstenaars en ontwerpers. De meesten maakten de verhuis van Artenova mee.

Bedoeling is ook dat er vooraan een lunchbar komt.

4
David Legreve
4
David Legreve
4 De vroegere bibliotheek in de Moensstraat.
David Legreve De vroegere bibliotheek in de Moensstraat.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer