Parkplan Planckendael. Het nieuwe complex komt op de kaart rechts van de leeuwen. Daardoor komt ruimte vrij in het Neerhof (ongeveer onder de bonobo’s)
ZOO Planckendael Parkplan Planckendael. Het nieuwe complex komt op de kaart rechts van de leeuwen. Daardoor komt ruimte vrij in het Neerhof (ongeveer onder de bonobo’s)

Planckendael bouwt logistiek complex aan Vennecourt om plaats te maken in park

ZOO Planckendael wil volgend jaar een logistiek complex met parking bouwen aan Vennecourt en zo ruimte vrijmaken voor dieren en bezoekers in het hart van de dierentuin.

“Het bouwproject houdt in dat we onze logistieke diensten – nu gelokaliseerd in het hart van ZOO Planckendael – herlokaliseren aan de rand van het park”, legt Peter Van den Eijnde, operationeel directeur van ZOO Planckendael, uit. “Er zijn momenteel te veel kruisende bewegingen, door de technische en operationele diensten, met de bezoekers. Daarom beginnen we in het voorjaar 2020 met de bouw van een nieuw hangarcomplex op de logistieke zone tussen de vaart en de Plankendaalstraat.”

De drie nieuwe hangars krijgen allemaal een andere functie. “Zo komt er onder meer een hangar met een operatiezaal en een quarantainegedeelte voor onze dierenarts. Ook onze medewerkers krijgen er bureauruimtes, vergaderzalen, kleedkamers tot zelfs een refter met een buitenterras op een hoger niveau”, gaat Van den Eijnde verder. Het eten voor alle verschillende dieren wordt er klaargemaakt in de dierenkeuken, er komt een kweekserre voor planten en de technische dienst krijgt er zijn stek. “Speciaal aan de gebouwen is dat ook de dakoppervlaktes gebruikt worden. Er komen onder meer volières voor de opvang van vogels.”

Een groene zone aan de kant van de vaart zal het zicht op de nieuwe logistieke zone verfraaien. Ook aan de kant van de Plankendaalstraat komt er een groene berm. De boerderij Het Neerhof wordt later in het park geïntegreerd en zal toegankelijk zijn voor bezoekers, maar concreet zijn die plannen nog niet.

De buurtbewoners werden woensdagavond geïnformeerd tijdens een infosessie in restaurant Toepaja. Het openbaar onderzoek loopt tot en met 27 oktober.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer