2 De gemeente heeft het plan opgevat om héél de Ringlaan te vernieuwen. De oversteken zullen ook veilig gemaakt worden.
Klaas De Scheirder De gemeente heeft het plan opgevat om héél de Ringlaan te vernieuwen. De oversteken zullen ook veilig gemaakt worden.

Ringlaan wordt volledig heraangelegd omwille van veiligheid

Oppositiepartij Oprecht Brecht pleit voor onmiddellijke maatregelen om de oversteekplaats op de Ringlaan te beveiligen. Onlangs werd de Ringlaan namelijk een hoofdweg. De gemeente wil bekijken wat er op korte termijn mogelijk is, maar start ook een dossier op om de hele Ringlaan opnieuw aan te leggen en veiliger te maken.

Een tijd geleden besliste de gemeenteraad om de voorrangsregeling op de Ringlaan aan te passen. Verkeer uit de zijstraten heeft niet langer voorrang op verkeer op de Ringlaan zelf. Daarom wil Oprecht Brecht dat de gemeente maatregelen neemt om de oversteekplaats te beveiligen. 

Verlichting

“De nieuwe voorrangsregel zal de snelheid alleen maar verhogen in de straat en daarom is het belangrijk om de oversteek die gebruikt wordt door de voetballertjes maar ook door fietsers die van het station komen, te beveiligen”, zegt Joziena Slegers. “Met oplichtende of fluorverf, kan de oversteek al wat zichtbaarder gemaakt worden in het donker. Maar we denken bijvoorbeeld ook aan led-reflectoren en extra verlichting.”

2 De Ringlaan zal volledig heraangelegd worden.
Klaas De Scheirder De Ringlaan zal volledig heraangelegd worden.

De meerderheid is het voorstel zeker niet ongelegen. “We moeten inderdaad gaan naar een verkeersveilige inrichting van de Ringlaan”, zegt schepen van mobiliteit Eline Peeters (N-VA). “Het vrijliggende fietspad was al een eerste stap en de oversteekplaatsen moeten ook aangepakt worden. We zijn met onze technische dienst en de dienst mobiliteit ter plaatse geweest en we hebben nadien besloten om de Ringlaan in zijn geheel aan te pakken. We starten daar een dossier voor op.” 

Kleine ingrepen

“Verlichtingspalen of punctuele verlichting gaan we nu dus niet zetten, maar we nemen dat wel mee in het dossier. We engageren ons wel om ook op korte termijn wat dingen te doen zoals verlichting of extra markering zonder dat we de baan moeten opbreken. We zouden bijvoorbeeld lichtjes op zonne-energie kunnen plaatsen. We zullen ook uittekenen en testen of dit het best werkt op een zebrapad of op een combinatie zebrapad-fietsoversteek. Het moet bij een fietsoversteek natuurlijk ook duidelijk zijn dat fietsers geen voorrang hebben. Als ze afstappen bij een zebrapad, is dat wel het geval.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Edmond Dillien

    De normale gang van zaken hier, in St Job hebben ze in een deel v/d straten versmallingen MET verkeersdrempels aangelegd gehad vroeger, naderhand werden de verkeersdrempels terug weggenomen en op sommige plaatsen werden er daarna terug andere aangelegd elders in die straat, ze hebben er ook een marktplein heraangelegd en als er iets georganiseerd word moet het verkeer omgeleid worden want de weg loopt nu in plaats van rond de markt er middendoor, goe bezig zekers!

Lees meer