2 De Spaceboys op een rij tijdens de opnames van hun videoclip.
repro Toon Verheijen De Spaceboys op een rij tijdens de opnames van hun videoclip.

Spaceboys in voorprogramma van Ghost Rockers

De Spaceboys, de boysband van de Chiro Sint-Job, worden meer en meer een populaire boysband.

Het is twee jaar geleden als grap begonnen met de opname van een clip om als kamplied te gebruiken.


De nummers zijn ondertussen een hit op youtube. Zo goed dat de organisatie van Sint-Job Zomert heeft beslist om de boysband een plaats te geven op het hoofdpodium vlak voor Ghost Rockers en Café Flamand. Het begon allemaal in 2016. "We kiezen als Chiro altijd een kamplied. Dat wordt dan bijvoorbeeld op kamp gespeeld als iedereen moet verzamelen ofzo", vertelt Roeland Ruelens.


"Normaal kiezen we altijd een lied, maar in 2016 besloten om er zelf eens eentje te maken en er een clip bij op te nemen. Het nummer heet 'Samenkomen'. Het bleek later uiteindelijk een gigantisch succes te worden, want ondertussen is de clip al meer dan 22.000 keer bekeken op youtube. Niet slecht he voor een groep vrienden die eens een leuk ideetje hadden om een clip op te nemen (lacht). Andere Chiro's zijn het zelfs gaan gebruiken."


Binnenkort hebben de Spaceboys dus hun eerste echte optreden.


Op 2 september staan ze op het podium op het Marktplein in Sint-Job-in-'t-Goor. Hun show start om 19.40 uur vlak voor Ghost Rockers en Café Flamand. "We zijn daar best trots op", lacht Roeland. "We zijn best wel wat zenuwachtig en zijn al aan het aftellen."


En voor volgend jaar ? Een nog imposantere clip ?


"De clip van dit jaar was al enorm professioneel opgenomen. Nog beter doen wordt moeilijk. Bovendien moeten de mensen die ons hebben bijgestaan en het eigenlijk allemaal mee gerealiseerd hebben het ook nog willen doen voor ons. We zullen nog wel zien dus (lacht)." (VTT)

2 Beelden van de opnames van Spaceboys en de videoclip.
repro Toon Verheijen Beelden van de opnames van Spaceboys en de videoclip.

Lees meer