Een groep buurtbewoners voerde in april nog actie toen het sas werd afgesloten.
Laenen Een groep buurtbewoners voerde in april nog actie toen het sas werd afgesloten.

Ten laatste begin 2020 voetgangersbrug aan Sas 6

De gemeente Schoten en de Vlaamse Waterweg werken verder aan het dossier van een voetgangersbrug ter hoogte van Sas 6. De gemeente is volop bezig met de opmaak van het bestek, waarna er een aannemer kan aangesteld worden. Mogelijk zal de brug er dan eind 2019 of begin 2020 definitief staan.

Enkele maanden geleden protesteerden buurtbewoners van de wijkvereniging De Zwaan in Schoten tegen het plots afsluiten van Sas 6 door de Vlaamse Waterweg. Heel wat inwoners van aanpalende straten in Schoten (en Sint-Job) gebruikten het sas immers om aan de overkant van de Vaart te geraken.

Er werd in april snel een oplossing beloofd in de vorm van een voetgangersbrug over de Vaart, maar die ligt er nog niet. “We zijn volop bezig met het dossier”, zegt schepen Wouter Rombouts (N-VA). “We hopen het zo snel mogelijk rond te hebben, zodat het ook de gemeenteraad kan passeren en we de werken kunnen aanvatten. Mogelijk zal dat nog eind dit jaar of ten laatste begin volgend jaar zijn.” Het zal een stalen brug worden. Eventuele betonwerken worden door de Vlaamse Waterweg voor haar rekening genomen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer