“In de Neerheide werken we aan plannen om de renovatie van de wijk daar te gebruiken om de oppervlakte van het Pennepoelpark quasi te verdubbelen”, zegt Orlians.
S3Architecten “In de Neerheide werken we aan plannen om de renovatie van de wijk daar te gebruiken om de oppervlakte van het Pennepoelpark quasi te verdubbelen”, zegt Orlians.

Woonpunt gaat niet-bebouwbare grond bebossen

Sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt zal voortaan meer aandacht besteden aan het behoud van groen. Het wil niet-bebouwbare percelen bebossen en woonwijken vergroenen.

Woonpunt besliste recent om de wijk Oud Oefenplein te vergroenen. “We hebben de ambitie om het Pennepoelpark als aanzet te nemen om een groene gordel te maken beginnend vanaf dit park naar Neerheide en zo via het centraal parkplein verder te laten doorlopen richting het Vuurkruisenplein om uiteindelijk aan te sluiten bij het prachtige Tivolipark”, zegt voorzitter Arthur Orlians.

Ook in de Gandhiwijk en Otterbeek zal het openbaar domein volgens Orlians veel groener en kwalitatiever worden ingericht. Daarnaast wil de huisvestingsmaatschappij in kaart brengen op welke niet-bebouwbare gronden van Woonpunt bos kan worden aangeplant. “Dit komt bovenop ons engagement om de bestaande bossen van onder meer Bethaniënpolder en Kauwendaal te bewaren”, besluit Orlians.

Woonpunt kreeg enkele maanden geleden nog bakken kritiek na de kap van bomen in de Schijfstraat. Ook bij de gefaseerde vernieuwing van het Oud Oefenplein de afgelopen jaren ging groen verloren.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer