Illustratiebeeld.
getty Illustratiebeeld.

‘Barmhartige’ heroïnedealer veroordeeld: “Ik overhandig alleen drugs aan wie te ziek is om er zelf te halen”

Een 33-jarige drugsdealer uit Oostende heeft van de Brugse rechtbank 16 maanden cel en de prijs voor origineel excuus gekregen. 

N.V. stond terecht omdat hij tussen september 2016 en december 2017 drugs dealde in de badstad, en ook voor het dragen van een vlindermes. Het zou om minstens 350 gram heroïne gaan, en bij een huiszoeking bij hem thuis werden ook cocaïne en cannabis gevonden. Hij verkocht ook ‘mix’, gemaakt van paracetamol en cafeïne. De man vond zichzelf geen verkoper. “Ik verkocht eigenlijk niet”, sprak N.V. “Ik overhandigde alleen de drugs aan kennissen die te ziek waren om zelf achter hun drugs te rijden en er zo zelf niet aan raakten. En daar kreeg ik wel geld voor”, klonk het bijna barmhartig. De rechter veegde dat meteen van tafel, aangezien de man al 7 keer eerder veroordeeld werd wegens drugsfeiten. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer