Bredene is nu een pleegzorggemeente
rv Bredene is nu een pleegzorggemeente

Bredene wordt pleegzorggemeente

Bredene heeft een nieuw label als pleegzorggemeente. Dat wil zeggen dat de gemeente het maatschappelijk draagvlak voor Pleegzorg West-Vlaanderen in Bredene wil vergroten zodat alle kinderen, die niet thuis kunnen wonen de kans krijgen om op te groeien in een gepaste thuisomgeving.

Pleegzorg West-Vlaanderen organiseert een gepaste thuisomgeving voor iedereen die niet thuis kan wonen of zelf geen thuis kan realiseren. In West-Vlaanderen zijn er momenteel meer dan 900 pleeggezinnen, samen vangen zij meer dan 1200 kinderen en (jong)volwassenen met een beperking op. Toch is er dringend nood aan extra pleeggezinnen, momenteel staan er ongeveer 200 kinderen en jongeren op de wachtlijst. Bredene engageert zich nu ondermeer om Pleegzorg beter bekend te maken in de gemeente door affiches op te hangen, folders beschikbaar te stellen, infoavonden te ondersteunen,…

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer