Een arrestatie tijdens de rellen op het strand van Blankenberge.
BELGA Een arrestatie tijdens de rellen op het strand van Blankenberge.

Drie relschoppers van in Blankenberge moeten maandag voor de onderzoeksrechter komen: “Op agressieve wijze politie en redders aangevallen, met arbeidsongeschiktheid tot gevolg”

Drie jonge amokmakers die werden gearresteerd tijdens de rellen op het strand in Blankenberge, zullen maandag voor de onderzoeksrechter van Brugge worden geleid. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. “Ze worden verdacht van feiten van gewapende weerspannigheid en slagen met werkonbekwaamheid tot gevolg, zowel aan politie als aan strandredders.”

De drie jongeren zijn afkomstig uit het Brusselse, bevestigt het parket. “Ze worden ervan verdacht op een zeer agressieve wijze, in groep en gewapend met allerhande materiaal zoals flessen, parasols en ligbedden, de politie en de strandredders te hebben aangevallen. Het gezag en de orders van de politie noch van de strandredders werd gerespecteerd”, voegt het parket nog toe. De onderzoeksrechter moet beslissen over hun verdere aanhouding. Zeventien andere arrestanten werden inmiddels gelost. Ook zij riskeren nog een vervolging voor weerspannigheid en slagen. Voorts, zo liet de PZ Zuienkerke en Blankenberge weten, wordt maandag onderzoek opgestart naar de identiteit van niet-opgepakt relschoppers op basis van verklaringen en camerabeelden. 

Lees meer