Leerlingen fietsopleiding herstellen fietsen van schoolgaande jeugd in Bredene
Benny Proot Leerlingen fietsopleiding herstellen fietsen van schoolgaande jeugd in Bredene

Fietsen van 650 scholieren gecontroleerd, nu nog de fietsproef afleggen

Het gemeentebestuur controleerde dit jaar 650 fietsen van Bredense scholieren. De controles gebeurden in samenwerking met de opleiding deeltijds onderwijs van het Centrum Leren en Werken GO!

Goede remmen, een bel, verlichting, reflectoren, … het zijn onderdelen van de fiets die van levensbelang zijn voor een veilige fietstocht. Meer dan 650 fietsen werden daarom de voorbije weken nagezien door telkens 8 leerlingen die hiervoor opleiding volgen. Tijdens deze controles werden ook kleine herstellingen zoals nieuwe remblokken of kabels of het smeren van de ketting. Na de controle kregen de kinderen een rapport die ze aan de ouders konden bezorgen.

Nu de fietsen helemaal in orde zijn worden alle jongeren van het zesde leerjaar en tweede middelbaar op dinsdag 14 mei op de fietsproef verwacht. De ruim 170 scholieren krijgen een uitdagend fietsparcours voorgeschoteld. Tijdens de tocht worden ze op meer dan 20 kruispunten beoordeeld op hun fietsvaardigheid en kennis van de verkeersregels en het toepassen ervan in de praktijk. “Samen met de lokale politiezone engageren we ons in doelstellingen die een grotere verkeersveiligheid beogen van jongeren en kinderen in het bijzonder. In dat kader krijgen we dit jaar ook een 3e SAVE-label”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer