De fietstunnel tussen AZ Damiaan en de blauwe bruggen zal een tijdlang gesloten worden voor werkzaamheden
LBB De fietstunnel tussen AZ Damiaan en de blauwe bruggen zal een tijdlang gesloten worden voor werkzaamheden

Fietsers moeten vanaf maandag omrijden door afsluiten fietstunnel

De fietstunnel tussen het AZ Damiaan en de blauwe bruggen en het fietspad Groene 62 worden afgesloten van maandag 20 mei tot en met maandag 24 juni. Dat zal vooral gevolgen hebben voor fietsers die tussen Oostende en de Vuurtorenwijk of Bredene pendelen met de fiets. Zij moeten nu een stuk omrijden via de Slijkensesteenweg.

Vanaf maandag 20 mei starten de werken om de leidingenbrug voor het warmtenet Oostende over de Ringlaan (R31) te plaatsen. In een eerste fase worden de paalfunderingen geplaatst en wordt de leidingenbrug ter plaatse gemonteerd. Omdat er voor deze ingrepen zware en grote machines nodig zijn, zullen de fietstunnel en het fietspad Groene 62 ter hoogte van de aansluiting met de brug richting Ganzestraat uit veiligheidsoverwegingen afgesloten worden voor fietsers. Fietsers kunnen een omleiding volgen via de Slijkensesteenweg en de Graaf de Smet de Naeyerlaan. De aannemer verwacht dat de fietspaden tegen 24 juni terug vrij zullen zijn. Hou tijdens de werken rekening met sterk vertraagd verkeer. De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • jan vandaele

    Herman,geef je 100% gelijk !

  • herman lodewyckx

    Dan moet de omleiding over de Slijkenseweg ook in orde gebracht worden aan de Demeybruggen. Nu nog een ramp

Lees meer