De Land Rover Range Sport reed zich compleet vast in het zand.
Politie Bredene/De Haan De Land Rover Range Sport reed zich compleet vast in het zand.

Getest en... gefaald. Nieuwe 4x4 gaat nergens heen na proefritje op het strand

Een vreemd experiment van een 23-jarige Roemeen uit Schaarbeek liep zaterdagnacht faliekant af in Bredene. De jongeman wilde de gloednieuwe Land Rover Range Sport van zijn vriend uittesten op het strand, maar reed zich vast in het zand.

De lokale politie Bredene/De Haan kreeg omstreeks 1.45 uur melding van een wagen die zich had vastgereden nabij de strandpost 1 Twins in Bredene. Eenmaal ter plaatse zagen de agenten dat een 4X4 zich compleet had vastgereden. “De bestuurder had het lumineuze idee opgevat om het nagelnieuwe voertuig van zijn vriend eens te testen op het strand, zonder hier evenwel enige ervaring of kennis over te hebben”, zegt commissaris Dennis Goes. 

De jongeren hadden verwoede pogingen gedaan om de Land Rover Range Sport zelf weer in beweging te krijgen en belden een takeldienst op toen dat niet lukte. Ook de takelaar slaagde er echter niet in om het voertuig los te krijgen. “Gelukkig was het pas hoogtij om 13.30 uur en stond de wagen dicht bij een golfbreker. We contacteerden dus de gemeentediensten, die de 4x4 zondagmorgen om 8 uur met behulp van een bulldozer los konden trekken.” 

Het gemeentelijk politiereglement van Bredene verbiedt motorvoertuigen alle toegang tot het strand. De 23-jarige Roemeen zal dus een GAS-boete ontvangen en daarna wellicht ook de gepeperde rekening van de takeling mogen betalen.

40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Rodrigus

    hubert callens, waarom moet je 4x4 ervaring hebben als ze een voertuig verkopen alszijnde 4x4 offroad. Je mag er dan toch wel vanuit gaan dat die 4x4 tesamen met alle elektronica ervoor zorgt dat je wagen vooruitgeraakt. Niet tegenstaande denk ik wel dat het probleem is dat het geen echte OFFROADER is, maar eerder een luxemerk dat zich voordoet als offroader.Als je een foto van een hummer H1 bekijkt en een foto van die rangerover zijn er wel enkele opmerkelijke verschillen. alleen de banden al

  • Werner Gielis

    heel hoge gasboete, herstelbetaling voor het strand, en de auto verbeurd verklaren of er een kubuske van maken als bijzettafeltje, dan spreken we van straffen

Lees meer