(Archiefbeeld) Er werd onder meer gezocht met een reddingsboot van DAB Vloot, de scheepvaartpolitie, de brandweer en de strandredders.
Bart Boterman (Archiefbeeld) Er werd onder meer gezocht met een reddingsboot van DAB Vloot, de scheepvaartpolitie, de brandweer en de strandredders.

Hulpdiensten starten twee keer grote zoekactie op voor vermiste kinderen in Bredene

In Bredene zijn de hulpdiensten zondag in de vooravond tot twee keer toe gaan zoeken naar een vermist kind, ter hoogte van strandpost 3. “De mogelijkheid bestond dat de kinderen zich in zee bevonden. Daarom is de zogenoemde ‘procedure drenkeling’ opgestart”, zegt brandweerkapitein Hein Vandenberghe.

Het ging telkens om een jongetje. “Toen wij aankwamen, bleek het eerste jongetje net teruggevonden door de strandredders. Maar op dat moment was al een tweede kind zoek”, vertelt Vandenberghe. De kustwacht zocht voor de kust van Bredene met een schip, alsook de strandredders met zodiacs en de brandweer met hun bootje. Ook de waterlijn en zeedijk werden afgespeurd door politie en brandweer. 

“Na een kwartier dook het jongetje op. Hij kwam zijn oma vragen naar wie we op zoek waren. Hij wist niet dat het om hem ging. Eind goed, al goed. De interventie werd afgeblazen”, aldus Vandenberghe. 

Lees meer