Solange HENNAERT
RV Solange HENNAERT

Man (47) die moeder begroef in de duinen blijft maand langer in de cel

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Frank P. (47) uit Bredene met een maand verlengd. Hij bracht twee jaar geleden z’n moeder Solange Hennaert (82) om het leven en bleef vervolgens haar pensioen opstrijken. Haar lichaam begroef P. in de duinen.

Frank P. was vrijdagmorgen niet zelf aanwezig in de raadkamer. Hij weigerde overgebracht te worden van de gevangenis naar het gerechtsgebouw in Brugge. “Wellicht uit schaamte”, zegt zijn advocaat Mathieu Langerock. “Mijn cliënt werkt volop mee aan het onderzoek en blijft bij z’n verklaringen.” Solange Hennaert (82) uit Bredene was al meer dan twee jaar vermist. De bejaarde vrouw verdween midden 2017 van de aardbodem. Haar zoon bleef al die tijd gewoon haar pensioen opstrijken. De zaak kwam aan het licht toen Solange haar identiteitskaart maar niet kwam vernieuwen. P. maakte haar omgeving wijs dat zijn moeder opgenomen was in een rusthuis. Niemand rook onraad, tot de wijkagent melding maakte van de verdwijning.

Oudermoord

Frank P. werd eind vorige maand gearresteerd in het appartement van zijn moeder in de Nukkerstraat in Bredene. De flat werd uitgekamd en de civiele bescherming leegde zelfs de septische putten op zoek naar een lichaam. Van Solange was echter geen spoor. Frank P. werd aangehouden op verdenking van informaticabedrog, gijzeling en oplichting. Hij beweerde in eerste instantie dat zijn moeder na een ruzie met de noorderzon was verdwenen. Tijdens een nieuw verhoor ging de veertiger uiteindelijk toch door de knieën. Op aangeven van P. vonden speurders het lichaam van Solange in de duinen tussen Oostende en Bredene.

Resultaten autopsie

Haar zoon verklaarde dat hij Solange tijdens een zoveelste ruzie in september 2017 een vuistslag had gegeven in het gezicht. De vrouw kwam ten val en overleed. Frank wikkelde haar lichaam in plastic en begroef haar in de duinen, in een gebied waar wandelaars niet toegelaten zijn. Twee jaar lang ging hij elke maand een kijkje nemen om er zeker van te zijn dat het lichaam van zijn moeder niet bloot was komen te liggen. Woensdag hield de onderzoeksrechter P. bijkomend aan voor oudermoord. Het is voorlopig nog afwachten of de resultaten van de autopsie zijn verklaringen bevestigen.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leonarda Van Opbroecke

    Waarom telkens verlengen? Gewoon vasthouden tot uitspraak van een proces. Schuldig is hij genoeg aan allerlei zaken.

Lees meer