Solange Hennaert en haar zoon Frank P.
RV Solange Hennaert en haar zoon Frank P.

Man (47) die moeder begroef in duinen nu ook aangehouden voor oudermoord

De Brugse onderzoeksrechter heeft Frank P. (47) uit Bredene woensdag aangehouden voor oudermoord. Dat bevestigt het parket. De man zat al in de cel voor de gijzeling en oplichting van z’n moeder Solange Hennaert (82). Haar lichaam werd vorige maand opgegraven in de duinen tussen Oostende en Bredene.

Solange Hennaert (82) uit Bredene was al meer dan twee jaar vermist. De bejaarde vrouw verdween midden 2017 van de aardbodem. Haar zoon Frank P. (47), die bij z’n moeder inwoonde, bleef al die tijd gewoon haar pensioen opstrijken. De zaak kwam aan het licht, toen Solange haar identiteitskaart maar niet kwam vernieuwen. P. maakte haar omgeving wijs dat zijn moeder opgenomen was in een rusthuis. Niemand rook onraad, tot de wijkagent melding maakte van de verdwijning. 

Oudermoord

Frank P. werd eind vorige maand gearresteerd in het appartement van zijn moeder in de Nukkerstraat in Bredene. De flat werd uitgekamd en de civiele bescherming leegde zelfs de septische putten op zoek naar een lichaam. Van Solange was echter geen spoor. Frank P. werd aangehouden op verdenking van informaticabedrog, gijzeling en oplichting. Hij beweerde in eerste instantie dat zijn moeder na een ruzie met de noorderzon was verdwenen. Tijdens een nieuw verhoor ging de veertiger uiteindelijk toch door de knieën. Op aangeven van P. vonden speurders het lichaam van Solange in duinen tussen Oostende en Bredene. 

Vuistslag

Haar zoon verklaarde dat hij Solange tijdens een zoveelste ruzie in september 2017 een vuistslag had gegeven in het gezicht. De vrouw kwam ten val en overleed. Frank wikkelde haar lichaam in plastiek en begroef haar in de duinen, in een gebied waar wandelaars niet toegelaten zijn. Twee jaar lang ging hij elke maand een kijkje nemen, om er zeker van te zijn dat het lichaam van zijn moeder niet bloot zou komen te liggen. Intussen stelde het Brugse parket een bijkomende vordering op voor oudermoord. De Brugse onderzoeksrechter hield Frank P. woensdag ook voor die kwalificatie aan. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Op oudermoord staat levenslange opsluiting.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • bart vansteenkiste

    hoe kan je nu uw eigen moeder die u heeft gebaard in pijn , doden !! ook al hebt u geen goede relatie meer met je ouders en krijgt u geen cent of zien ze u niet staan ,het blijven je ouders hoe veel pijn je ook hebt u zal nooit doden en ook niet voor geld. want de 10 geboden zijn de eerste rechten die voor uw neus komen als u sterft

  • Sobek Wessels

    Gewoon de rest van zijn dagen in de gevangenis , je hoeft daar zelfs geen rechtzaak voor te beginnen alles is hier zeer duidelijk !

Lees meer