Solange Hennaert en haar zoon Frank P. (archieffoto)
RV Solange Hennaert en haar zoon Frank P. (archieffoto)

Man die levenloos lichaam van moeder begroef in duinen blijft in de cel

Een 47-jarige man uit Bredene blijft twee maanden langer in de cel op verdenking van oudermoord. Frank P. begroef zijn moeder twee jaar geleden in de duinen van Oostende, maar ontkent dat hij haar om het leven wilde brengen.

Solange Hennaert (82) uit Bredene was al meer dan twee jaar vermist. De bejaarde vrouw verdween midden 2017 van de aardbodem. Haar zoon Frank P. (47), die bij z’n moeder inwoonde, bleef al die tijd gewoon haar pensioen opstrijken. De zaak kwam aan het licht, toen Solange haar identiteitskaart maar niet kwam vernieuwen. P. maakte haar omgeving wijs dat zijn moeder opgenomen was in een rusthuis. Niemand rook onraad, tot de wijkagent melding maakte van de verdwijning. Frank P. werd eind mei gearresteerd in het appartement van zijn moeder in de Nukkerstraat in Bredene. De flat werd uitgekamd en de civiele bescherming leegde zelfs de septische putten op zoek naar een lichaam. Van Solange was echter geen spoor. 

Frank P. werd aangehouden op verdenking van informaticabedrog, gijzeling en oplichting. Hij beweerde in eerste instantie dat zijn moeder na een ruzie met de noorderzon was verdwenen. Tijdens een nieuw verhoor ging de veertiger uiteindelijk toch door de knieën. Op aangeven van P. vonden speurders het lichaam van Solange in duinen tussen Oostende en Bredene. Haar zoon verklaarde dat hij Solange tijdens een zoveelste ruzie in september 2017 een vuistslag had gegeven in het gezicht. De vrouw kwam ten val en overleed. Frank wikkelde haar lichaam in plastiek en begroef haar in de duinen, in een gebied waar wandelaars niet toegelaten zijn. Twee jaar lang ging hij elke maand een kijkje nemen, om er zeker van te zijn dat het lichaam van zijn moeder niet bloot zou komen te liggen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer