Moeder en dochter stonden samen terecht in de rechtbank van Brugge.
JHM Moeder en dochter stonden samen terecht in de rechtbank van Brugge.

Moeder en dochter samen op dievenpad en nu ook samen gestraft: celstraf en werkstraf

Een 53-jarige Nederlandse vrouw en haar 28-jarige dochter werden beiden gestraft nadat ze zesmaal samen op dievenpad zijn gegaan. Alle feiten vonden plaats in Bredene waar beiden sinds kort wonen, en de moeder pleegde nog één feit apart in Oostende. Zij kreeg met 10 maanden cel met uitstel dan ook de zwaarste straf, aangezien ze ook in het verleden al gestraft werd. Haar dochter kreeg een werkstraf van 60 uren. 

“Ze waren altijd samen op pad en pleegden verschillende winkeldiefstallen”, sprak de procureur. “Daarbij maakten ze allerlei buit. Het gaat om een fles Jack Daniels, een hoeslaken, schoenen, kledij, drank, eten en parfum. Ze werden altijd ofwel op heterdaad betrapt ofwel via camerabeelden. De buit kon wel gerecupereerd worden toch vraag ik om een streng signaal omwille van de hoeveelheid feiten.” “Volgens moeder I.H. hadden beiden het moeilijk. “Ik had een zwaar arbeidsongeval in 2013 en draag er nog steeds de gevolgen van. Ik kom financieel ook niet rond.” De situatie van dochter F.D. is nog anders. “Ik ben verhuisd naar Bredene omdat ik weg wou zijn uit Nederland. Mijn zoon is drie jaar lang ontvoerd geweest naar Spanje door mijn ex. Dat is in het nieuws geweest. Ik heb hem pas terug bij me sinds eind vorig jaar. Maar mijn ex nam me alles af en zadelde me op met 400.000 euro schulden. Ik had gehoopt in Bredene een nieuw leven te kunnen beginnen maar helaas vond hij me al en stond hij al aan de schoolpoort in de hoop mijn zoon opnieuw te kunnen ontvoeren.” De moeder moet ook een geldboete van 800 euro betalen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer