Bredene zal de deelsteps een maand uittesten
LBB Bredene zal de deelsteps een maand uittesten

Nu ook deelsteps in Bredene (of toch zeker voor
één maand)

Na Oostende, Middelkerke en ook even De Haan, gaat nu ook Bredene de deelsteps eens uitproberen op hun grondgebied. Circ zette donderdag 35 steps uit en die worden uitgeprobeerd tot en met 4 oktober.

Het concept van de deelsteps hoeft nog weinig toelichting, nadat verschillende kustgemeenten het al invoerden. Momenteel kan je van Bredene tot Middelkerke rijden met de step. De Haan heeft het twee maanden uitgeprobeerd en zal zich nu beraden of ze ook definitief mogen blijven. In de praktijk wordt de step gebruikt voor gemiddeld 1,9 kilometer of korte afstanden. “Het college heeft beslist om dit pilootproject te doen met een beperkt aantal deelsteps met nauwe data-opvolging die ons zal toelaten om de steps op een verantwoordelijke en veilige manier in te zetten. Het project is kosteloos voor het gemeentebestuur. We zullen nadien evalueren. We merken dat er vraag naar is, we staan positief tegenover het project”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a). “We werken steeds nauw samen met lokale autoriteiten en opereren alleen met hun expliciete goedkeuring. Het is uiteindelijk onze ambitie dat onze deelsteps langs de gehele Belgische kust beschikbaar zullen zijn”, zegt Kurt Van Landeghem van Circ.

Gebruikers van de elektrische steps betalen 1 euro per rit en bijkomend 0,20 euro per minuut. De steps worden dagelijks na 20 uur herverdeeld over verschillende hotspots. Die liggen aan het Duinenplein, ter hoogte van Kapelstraat 110, parking markt, parking Staf Versluys, Kapelstraat ter hoogte van Koningin Astridlaan 1, Dorpsstraat ter hoogte van nummer 44.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer