Illustratiebeeld
Photo News Illustratiebeeld

Provincie weigert omgevingsvergunning voor drie windmolens in Damme

De provincie West-Vlaanderen heeft donderdag een omgevingsvergunning aan nv Aspiravi geweigerd. De aanvraag gaat over de plaatsing van drie grote windturbines in Damme, ten noorden van de Natiënlaan en ten zuiden van de grens met Nederland.

De Provinciale Omgevingsvergunningscommissie (POVC), het departement Omgeving van de Vlaamse overheid en het stadsbestuur van Damme brachten een ongunstig advies uit. De provincie volgt deze adviezen. Bovendien gaat de aanvraag over windturbines in landschappelijk waardevol agrarisch gebied. 

Om grootschalige windmolens te vergunnen, zijn volgens de provinciale visie twee bovenlokale aanknopingspunten, nodig zoals een autostrade, industrieterrein, woongebied,… In dit geval is er slechts één bovenlokaal aanknopingspunt aanwezig, namelijk de E34. Bijgevolg heeft de provincie de negatieve adviezen gevolgd. Tijdens het openbaar onderzoek werden er 1.572 bezwaren ingediend.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer